Katík ledvinář

Katík ledvinář z Plzně

Katík se k nám vrátil po téměř 2 letech z adopce. Vyhublý na kost (pouze 2,5 kg), s ušním svrabem a evidentně ve velmi vážném a zanedbaném zdravotním stavu. Tak střašlivě vychrtlou kočku jsme snad ještě v rukou neměli. Společně s ním přicestoval ještě bráška Čertík, který měl velký zánět močového ústrojí a struvity a kočička Roura - rovněž velmi podvyživená. No...takhle to dopadá, když nemáte prachy, ale tak nějak se zapomenete ozvat spolku, že potřebujete s kočičáky pomoc. Bohužel...

Při vyšetření bylo u Katíka zjištěno cizí těleso v žaludku. I přes veškerá rizika spojená s jeho příšerným stavem tedy byla provedena operace – ukázalo se, že v žaludku byl plastový obal od paštiky i s kovovým koncem, který byl odstraněn. Tím ale Katíkova zdravotní anabáze, bohužel, nekončí.

Dlouhodobé hladovění se podepsalo na jeho křehkém tělíčku nesmazatelně. Po operaci se celkem rychle zotavil, ale stále zůstal velmi hubený...po pár týdnech od zákroku pak došlo k selhání ledvin. 

Několik dní podstupoval intenzivní infuzní terapii a paní doktorka se ho snažila "nakopnout" vším, co měla k dispozici. A - Katík zabojoval - a znovu se vysmeknul hrobníkovi z lopaty. A to nepřeháníme. 

Nyní je tento úžasný moureček na přísné renální dietě. A on je skvělý pacient...má velikou chuť k jídlu, hraje si, zlobí bráchu i ostatní kočičáky v depozitu, sem tam propleskne psa a jak může, muchlá se s depozitní tetou i každou návštěvou. 

Katík si, vinou nezodpovědných lidí, vyplýtval už pěkných pár svých kočičích životů...Snažíme se a moc chceme, aby tenhle jeho (asi poslední) trval co nejdéle. Katík je totiž super kočičák!

Jako správný marod si nejvíc přeje předepsané dietní kapsičky.

Dárek 1 138 Kč check
Má v misce 500 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Miroslava Kronďáková 1 138 Kč

Miska

  • Anonymní dárce 500 Kč

Více o útulku

Název

Svoboda zvířat Plzeň

Adresa

Bzenecká 1, 32300 Plzeň

Číslo účtu

2500893377/2010

Variabilní symbol kočky

120012944