Děda Mikloš

Děda Mikloš od Maxe

Mikloš je krásný, kontaktní a pohodový čtrnáctiletý kocourek. Miluje drbání na čele a mazlení, uběhal by se k smrti za světýlkem laserového ukazovátka.

Mikloš trpí zánětem trávicí soustavy. V praxi to vypadá tak, že náhle začne hodně zvracet, a pokud se problémy hned nepodchytí, přidá se průjem. V takových dnech je více nečistotný, chodí na malou i velkou mimo záchodek. Po léčbě průjem a zvracení odezní, nečistotnost nikoliv.

Poslední dobou se tyto chronické problémy prohlubují, došlo i ke zhoršení ledvin. Své hraje i věk. Stále je ale Mikloš aktivní, se zájmem o vše kolem, svoji roli sehrály také nasazené kortikoidy, které zmírnily zánět střeva a děda nám rozumně přibral.

Před měsícem začal mít náhle problémy s rovnováhou, nedokázal dobře chodit. Diagnóza šla od mrtvičky před toxu až po fip. Diagnostiku komplikovala jeho povaha – Mikloš ve stresu kolabuje, a tak narkóza není dobrým nápadem. Opět nasazena léčba, Mikloš se nezhoršuje, problémy má, ale jinak se chová normálně, jí, je komunikativní, oči zářivé...

Pomůžete nám jej potěšit? 

Dárek 449 Kč check
Má v misce 500 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Anonymní dárce 449 Kč

Miska

  • Anonymní dárce 500 Kč

Více o útulku

Název

Brněnský Max

Adresa

Soukenická 5, Brno, 60200

Číslo účtu

2600801169 / 2010

Variabilní symbol kočky

111013462