Evička a Vendelín

Evička a Vendelín z Poděbrad

6 sirotků z Hrubého Jeseníku už v pátek koukalo na svět. Bylo jim tedy minimálně 10 dní, ale vážili jen kolem 100 g, tedy jako čerstvě narozená koťata.
Kryšpín, Vendelín, Augustýn a Evička zůstali u nás v péči náhradní kočičí maminky Rózy. První dny byla Róza neklidná a nervózní. Vyžadovala, abych ji při péči o koťata držela za pacičku a hladila ji. Když jsem od ní odcházela, chtěla odejít se mnou. Krmily jsme spolu já z lahvičky a ona kojila.
Nyní se zdá, že se Róza do svojí mateřské role plně vložila.  Prťata mě tedy berou za pomocnou matku a batolí se ke mně, když přijdu, ale vypadá to, že Róza už pomocnou matku potřebovat nebude.
Největší kocourek Augustýn je pěkný bumbrlíček. Má velikou hlavu a široké tlapy. Kryšpín je nejdrobnější, ale akční a v bitkách o nejlepší cecík často vítězí. Vendelín je pohodář a lenoch. Evička je po své kmotře Evě dlouhá a nohatá.
Teď všechno vypadá moc dobře, jenže u takových miminek, která byla v ohrožení života, prochladlá a hladová, člověk nikdy neví. Kéž by nám to všem tentokrát vyšlo.

Dárek 289 Kč check
Má v misce 700 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Anonymní dárce 289 Kč

Miska

  • SV 200 Kč
  • Iveta a Fanda 100 Kč
  • Anonymní dárce 200 Kč
  • Klára Č. a Mali 200 Kč

Více o útulku

Název

CATKY z.s. - Poděbrady

Adresa

Poděbrady, Na Hrázi 681

Číslo účtu

2100698775/2010

Variabilní symbol kočky

350014306