Nezbeda Bořík

Nezbeda Bořík od Maxe

Pomoc pro Boříka přivolaly dvě studentky. Z okna domu viděli dole ve dvoře kotě, které se podivně pohybovalo. Díky rychlé akci paní Bartoňkové, zkušené kočkařky, ocitl se prcek již druhý den na klinice. Bylo to jeho štěstí, neb přišly prudké deště a chlad. Malý měl sotva pět týdnů, snažil se jíst sám, ale do jídla padal, nebyl s to se udržet nad miskou a byl velmi slabý. Sotva udržel jídlo v tlamičce. Váha 300 gr.

Vyšetřením bylo konstatováno, že má postižený malý mozek a nedokáže pohyby koordinovat a odhadnout vzdálenosti. Cerebrální hypoplazie. Nad prckem viselo hned několik otazníků a nebezpečí, moc optimismu jsme neměli, ale on měl chuť žít, bojoval, řval o život.

Pomáhali jsme mu, jak to šlo, ale hlavně jeho životaschopnost, bojovnost a umanutost dělaly divy. Takové malé nic sotva do dlaně, a dnes se blížíme dvěma kilům. Bořík má do ladných pohybů kočky daleko, ale jeho to netrápí a nás taky ne. On má zcela jiné kouzlo. Zadní část těla je málo ovladatelná, ale v zápalu hry dokáže po čtyřech ujít i tři kroky a skáče. Chodí tak, že ujde kousek a plácne sebou. U jídla už neleží, ale snaží se držet na čtyřech. Je zcela samostatný v docházce na wc, to mu ostatně nikdy nedělalo problémy. Naučil se napít z misky, umí jíst granule, sám vyskočí na postel a má další ambice. Bořík je náš malý zázrak, tvrdohlavé, kouzelné a hlavně spokojené kocouřisko.

Rád by dietu, ta mu vzácně chutná. Moc děkujeme!

Dárek 897 Kč check
Má v misce 1 700 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Stelinka 897 Kč

Miska

  • Renata Pavlištová 300 Kč
  • Monika Rohová 100 Kč
  • Anonymní dárce 300 Kč
  • Ludmiloa Tvrdoňová 1 000 Kč

Více o útulku

Název

Brněnský Max

Adresa

Soukenická 5, Brno, 60200

Číslo účtu

2600801169 / 2010

Variabilní symbol kočky

111020703