Shadow

Shadow z Plzně

Naše úžasná členka Irena jezdila pravidelně na trase Zruč – Žichlice a na této trase v neobydlené oblasti na poli poblíž lesa jednou spatřila černého kocourka. Bylo jí jasné, že nemůže nikomu patřit, protože nikde v blízkém okolí se nenacházel žádný dům či osada. Nedalo jí to, vzala konzervu a přepravku a jela se tam znovu podívat. Kocourek se nejprve bál, ale hlad byl silnější – mňoukal radostí, když dostal jídlo. Bylo naprosto jasné, že dlouho pořádně nejedl. Zřejmě se snažil lovit, ale nestačilo to. Když ho teta Irena vzala do náruče, olizoval jí dlaně.

A tak se tento kocourek, pojmenovaný jménem Shadow, dostal do depozita tety Ireny. Je silně pohublý, při příjmu vážil jen 2,8 kg, přestože by měl ideálně vážit cca 6 či 7 kg. Byl nalezen již vykastrovaný. V tlamičce má jen pár zoubků, z čehož usuzujeme, že se jedná o staršího kocourka. V nedávné době jej zřejmě srazilo auto, napadá na pravou nožičku. (Anebo trpí pohybovými problémy v důsledku silné podvýživy.) Jak se dostal mimo civilizaci ochočený starý kocour s pár zuby v tlamičce, na to si odpovíme snadno – někdo ho tam vyhodil. A také ho tam někdo našel – jinak by s nastupujícími mrazy kocourek nepřežil.

Kocourek je momentálně v léčení, čeká jej ještě dlouhá cesta, než bude v pořádku. Podstoupil léčbu antibiotiky, čeká jej vyndání zbývajících zubů – zoubky jej zřejmě zlobí, jejich odstraněním se mu velmi uleví. Náběry krve odhalily velmi špatný stav jater, Shadow je proto zatím na jaterní dietě. Odmítá jíst granule (zřejmě na ně není zvyklý a v jejich konzumaci mu též brání bolavé zoubky), a proto přijímá pouze mokrou veterinární dietu – konzervičky značky Vet Life Hepatic. 

Je to naštěstí velký bojovník. Držte mu prosím palečky, ať se z něj zase stane krásný samec. K osvojení bude k dispozici po kompletním doléčení a po absolvování dvojího očkování, zřejmě by uvítal klidnější domácnost. Nutností pro osvojení jsou zabezpečené podmínky.

Shadow by moc potřeboval dietní konzervy Vet Life Hepatic a moc vděčný by byl i za příspěvky do mističky, které se využijí na jeho léčení.

Dárek 999 Kč check
Má v misce 300 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Vlasta Trkovská 999 Kč

Miska

  • STUDIO POHODY Zdenka Jandová 100 Kč
  • Jindra Štěpánková 200 Kč

Více o útulku

Název

Svoboda zvířat Plzeň

Adresa

Bzenecká 1, 32300 Plzeň

Číslo účtu

2500893377/2010

Variabilní symbol kočky

120020394