Čiperka

Čiperka z Poděbrad

Nymburská firma Nymwag zdědila ve svém areálu kočičí komunitu. Vzhledem k tomu, že se firma zabývá těžkým strojírenstvím, není v halách rozhodně vhodné prostředí pro kočky a stále se rodící koťata. Vedení firmy se rozhodlo kočky z areálu dostat. Nechtěli jim ublížit, hledali pomoc v kočičích útulcích.
Podařilo se kočky pochytat a odvézt. Vedení firmy se radovalo, že je kočičí problém vyřešen. Ale ozvali se dělníci, že už se nějaký čas dělí o svačiny s 5 kočičími miminky, která se schovávají pod nějakým strojem. Zašmírovaná koťata byla zpod stroje vyndána. Vypadala zdravě a čile. Ale kam s nimi?
Kolegyně Lenka se nakonec nechala přemluvit a 5 čtyřtýdeních miminek ubytovala v ateliéru svého syna, protože jinde nebylo místo.
Svačiny nymwagských dělníků koťatům zřejmě vyhovovaly, protože neměla ani průjem. Prťata nejdříve na své zachránce velmi odvážně prskala, ale postupně novou velikou maminku přijala.
Čiperka, Čako, Čili, Čenda a Čip měli velmi dobrodružný start do života. Přejeme jim, aby už se dobrodružstvím, ve kterých jde o život, vyhýbali, aby jejich život byl šťastný a spokojený. Celou rodinu tu zastupuje Čiperka a o dárek se rozdělí se sourozenci. 

A abych také něco napsala o Čiperce. Ačkoli na fotografii vypadá nesměle a stydlivě, dělá čest svému jménu, je to rarášek, všudybýlek, šplhavec, prostě čiperka.

Dárek 1 249 Kč check
Má v misce 1 400 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Anonymní dárce 1 249 Kč

Miska

  • Jana Petrová 500 Kč
  • Markéta Bittnerova 500 Kč
  • Zuzana Plachá 400 Kč

Více o útulku

Název

CATKY z.s. - Poděbrady

Adresa

Poděbrady, Na Hrázi 681

Číslo účtu

2100698775/2010

Variabilní symbol kočky

350021207