Štefánek třínohý

Štefánek třínohý z Hradce

Jednoho červnového dne v roce 2021 mi zavolala paní, že našla v Hradci maličké zraněné koťátko. Okamžitě jsem volala veterinární pohotovost, kam miminko ochotná paní donesla.
Za chvíli mi telefonoval pan doktor a říkal mi, že kotě má dvojitou otevřenou zlomeninu zadní nožičky, rány jsou již plné červů, zranění je starší a nožička již nejde zachránit. Spousta lidí by prý byla pro euthanasii. Samozřejmě, že jsme se s panem domluvili na amputaci nožičky, vždyť třínohých kočiček jsem u sebe již měla hodně.
Za pár dní jsem si miminko přinesla domů. Již mělo jen tři nožičky, bralo antibiotika a léky na bolest a mně nezbývalo než věřit, že se uzdraví a bude mít zase radost ze života.

A myslím, že se to podařilo. I přes mnohá úskalí, protože Štefánek měl podlomenou imunitu, se chlapeček uzdravil, nyní je již naočkovaný, testovaný i odčervovaný, běhá stejně rychle jako kočky čtyřnohé a je prostě úžasný. Moc mu v uzdravování pomohla i kočička Bedřiška, která si ho adoptovala, neustále ho objímala a chránila a dodávala mu sílu v boji za život a zdraví.

Štefánek pak začal hledat nový domov. To se dokonce i podařilo, byl umístěn se svou kamarádkou, domov byl nádherný… Jenže Štefánek tam tak úpěnlivě neustále plakal, nejedl a schovával se, že se musel vrátit do depozita, kde je šťastný.

Dárek 1 298 Kč check
Má v misce 1 300 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Stanislav Hauk 1 298 Kč

Miska

  • Stanislav Hauk 600 Kč
  • Markéta Křižová 700 Kč

Více o organizaci

Název

Kočičí naděje z.s. – Hradec Králové

Adresa

Hradec Králové

Číslo účtu

2100566086/2010

Variabilní symbol kočky

203024676