Niky

Niky z Hradce

Niky je devítiletý kocourek, jehož příběh je jeden z nejsmutnějších…

Přivezli ho v červnu 2022 mladí příbuzní starší paní, která se již o kocourka nechtěla nadále starat. A protože odmítli pomoci i její děti a dospělí vnuci, kocourek měl být utracen. To veterinář odmítl – a tak jsem poslední nadějí byla já.

Po vyšetření na veterině jsem si Nikyho odvezla domů. Ale netušila jsem, že jsem si přivezla zklamaného kocourka s doslova zlomeným srdcem. Naříkal, nejedl, nevylučoval, pochopitelně začaly haprovat vnitřní orgány a kocourek musel být hospitalizován. Ale Niky dál nejedl, nedotkl se ničeho, ani toho nejkvalitnějšího, co dostával u mne doma, ani toho nekvalitního – barevných granulí z Kauflandu, které si přivezl s sebou a které jsem mu tam ze zoufalství donesla. Navíc začal být nesmírně agresivní, celá veterina se ho bála.

Majitelku i vnuky, kteří Nikyho přivezli, jsem o jeho stavu informovala – a odpověď ze všech stran zněla jednoznačně – nemůžeme jakkoliv pomoci, nechte ho utratit.

Niky byl na veterině 14 dní, musela mu být voperována sonda, veterinář o něm řekl, že je to jedna velká katastrofa.

Ale zázraky se dějí, přece jen se mi pak doma podařilo dát kocourka do pořádku… Bohužel následkem těžké kalicivirozy se mu jedno oko zhoršilo tak, že to vypadalo, že o něj asi přijde. A aby toho nebylo málo, Nikoušek z toho všeho stresu dostal FIP a musel se 3 měsíce léčit. Bylo to hrozné, ale opět jsme zvítězili. Nyní čeká Nikouška operace v pusince, odkud mu začal téct hnis. Snad i to vyřešíme a snad bude na chvilku klid. I přes jeho strašnou povahu ho mám moc ráda.

Dárek 395 Kč check
Má v misce 700 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Hana Krejčová 395 Kč

Miska

  • Michala Srbová 100 Kč
  • Kristýna 600 Kč

Více o útulku

Název

Kočičí naděje z.s. – Hradec Králové

Adresa

Hradec Králové

Číslo účtu

2100566086/2010

Variabilní symbol kočky

203025748