Kamil

Kamil z Poděbrad

Adoptovat Kočku

Půlroční kotě se začátkem března přidalo k lidem venčícím psa u jezer mezi Poděbrady a obcí Kluk (daleko od jakýchkoli obydlí). Když jsem napsala, že se kocourek přidal k lidem, tak to ani trochu nevystihuje to zoufalé a urputné úsilí dostat se pryč z opuštěného nevlídného místa, touhu nebýt sám, ztracený, vyhozený.
Lidé ho tam nakonec nenechali.
Druhý den se nastěhoval Kamílek k nám. Hubené zvířátko s ušima plnýma svrabu. Evidentně si nežil zvlášť dobře ani předtím, než se ocitl sám v divočině. Ale je to mazel a tulínek, tak ho asi někdy někdo hladil a choval.
Bohužel příchod k nám nebyl pro Kamila ještě vítězství. Kocourek špatně dýchal. Rentgen ukázal místo plic hustou mlhovinu. Plíce byly masivně napadeny plicnivkami. 

Kocourek těžce dobýval kyslík přes téměř nefunkční plíce. Na jedné veterinární klinice doporučovali eutanazii. Zkusili jsme zajet jinam. Na klinice v Lužci MVDr. Měsíček vrátil Kamila do života pomocí kyslíkového stanu, ve kterém Kamil několik dní hýčkal své nemocné plíce.

Nyní je Kamil zdravý, silný a moc milý kocour. Potřeboval by ještě kousek štěstí, aby našel domov a lidi, kteří ho budou mít rádi.

Dárek 1 399 Kč check
Má v misce 1 200 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Jan Veselý 1 399 Kč

Miska

  • Pavlína Reichelová 1 200 Kč

Více o útulku

Název

CATKY z.s. - Poděbrady

Adopce kočky

Pokud máte zájem o adopci kočky, kontaktujte přímo organizaci CATKY z.s. - Poděbrady:

Adresa

Poděbrady, Na Hrázi 681

Číslo účtu

2100698775/2010

Variabilní symbol kočky

350026586