Venda prosí o pomoc

Venda prosí o pomoc Tlapro z.s.

Ahoj přátelé,
musím vám napsat dobrou zprávu! Byl jsem na první letošní chemoterapii a kontrole zároveň. Paní doktorka zjistila, že hematologické i biochemické vyšetření mojí krve dopadlo na jedničku s hvězdičkou! Jsem tomu tuze rád, neboť nemusím brát navíc žádné další léky ani baštit nechutné diety a mohu žít stejně bez omezení, jako moji zdraví kočičí kamarádi. Minulý měsíc jsem trošku zhubl a ještě se mi nepodařilo váhu nabrat zpět, ale moc mi chutná, nezvracím ani po aplikaci chemoterapie.
Občas nade mnou na veterině kroutí hlavou, jak úžasně a už poměrně dlouho léčbu zvládám, ale mají ze mě radost. Snad to nezakřiknu, raději tedy klepu na dřevo: ťuk, ťuk, ťuk. Zaťukejte za mne také a držte mi palce do nového roku!
S pozdravem a díky Vendelín.

Jak je vidět léčba se daří a Vendovi je dobře, hezky baští a je na něm vidět, jak je spokojený. Jen kdyby ta léčba nebyla tak drahá. Chemoterapii absolvuje každý měsíc a stojí okolo 60 000 Kč za rok.


Budeme tedy vděční za jakoukoliv finanční pomoc pro Vendelínka, na jeho léčbu či krmení, protože tenhle malý bojovník si to opravdu zaslouží. Moc děkujeme.

 

Vendova historie:
Vendelínův život začal v létě roku 2011 na pražských Olšanech. Do domácí dočasky se dostal na podzim téhož roku s vyhřezlou oční rohovkou. Prostě měl na očku takový velký „puchýř“. Následovalo vyšetření a operace u specialisty oftalmologa a nekonečné vykapávání očka. Bohužel po několika týdnech sešité oko opět povolilo a následovala druhá operace tentokrát s použitím implantátu (vlastně takové záplaty). A opět jsme kapali a kapali… Tak dlouho, až si Venda z této intenzivní péče zafixoval ostražitost a plachost vůči člověku. Nicméně oko bylo zachráněno!
Vendelín čas od času trpěl na rýmu, která se vždy úspěšně přeléčila. Jenže v roce 2019 začalo docházet k častým recidivám, potíže se vracely už po několika měsících, později i týdnech léčby. Naši veterináři nám doporučili kliniku, která provádí rhninoskopii, aby se Vendovi do nosíku podívali – a Vendovi byl diagnostikován zhoubný nádor v levé nosní dutině.
Nejdříve se nádor léčil chemoterapií, v létě 2021 došlo ke změně léčby na tablety, protože z cév na tlapičkách nebylo dále možné provádět odběr krve ani kanylaci. Letos v srpnu 2022 se ale Adél s paní doktorkou domluvily, že se na nějaký čas navrátí k původní léčbě kapačkou, protože Venda poslední dobou hodně zvlčel a podat mu tabletku bylo téměř nemožné.

Vybraná částka od dárců:
5 000 Kč

Na projekt přispěli

  • Luboslava Petrunčíková 1 000 Kč
  • Anonymní dárce 2 000 Kč
  • Eva Samková 300 Kč
  • Marcela Oslzlæ 500 Kč
  • Jana Mojžíšová 1 000 Kč
  • Eva Žváčková 200 Kč

Více o organizaci

Název

Tlapro z.s.

Adresa

Háje

Číslo účtu

2602014740/2010

Variabilní symbol projektu

1003001248